Dragonis 1litru
235,00 lei
Dragonis 1litru
Dragonis 1litru
Dragonis 1litru
DESCRIERE DAGONIS
Dagonis este un fungicid polivalent, usor de folosit si care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomo fructiferi (mar, par) si legume (tomate, pepene, castraveti, mazare, morcov, salata, praz, ceapa, broccoli, conopida varza, capsun, vinete, ardei, patrunjel de radacina, sfecla rosie, etc.)
Mod de actiune
Produsul Dagonis combina proprietatile a doua substante active: fluxapiroxad si difenoconazol
Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.
Recomadnari
Combinatia celor doua substante active cu activitate de contact si sistemica face ca produsul Dagonis sa fie o unealta utila pentru managementul rezistentei.
Cu toate ca modul de actiune al produsului Dagonis permite si utilizarea curativa, pentru a evita infestarii ireversibile a culturii, recomandam aplicarea preventiva a produsului.
Avantajele insecticidului Dagonis
- Omologat pentru o gama larga de culturi (mar, par, legume)
- Eficacitate extraordinara impotriva unor agenti patogeni importanti
- Protectie indelungata
- Timp de pauza favorabil pana la recoltate
- Integrare excelenta in programele de gestionare a reziduurilor
- Unealta pentru managementul rezistentei datorita sinergiei celor doua substante active.
Dagonis contine: 50 g/l difenoconzol + 75 g/l fluxapiroxad
Spectrul de activitate si mod de folosire:
Dagonis se utilizeaza la culturile si in dozele conforme tabelului de mai jos:
Cultura | Daunatori | Doza omologata | Numar de aplicari | Perioada de aplicare |
Ardei | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii. |
Fainare sau mucegai prafos | 0.6 l/ha | |||
Broccoli | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Capsuni | Fainarea | 0.6 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 60-89, de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. Aplicare in camp, sere si solarii. |
Ceapa | Alternarioza Rugini |
1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului. |
Conopida | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Curcubitacee (castravete, pepene, dovleac) | Fainare sau mucegai prafos Patarea frunzelor |
0.6 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. |
Mazare | Complex boli foliare Putregaiul alb Rugini |
2 l/ha | max. 1 tratamente | BBCH 15-89, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capata culoarea caracteristica soiului). |
Mar | Fainarea marului | 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | max. 3 tratamente | BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga). |
Rapanul marului | 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | |||
Morcov | Alternarioza | 1 l/ha | alternarioza frunzelor / radacinilor – max. 2 tratamente |
BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii. |
Fainarea morcovului si pastarnacului | 0.6 l/ha | max. 2 tratamente | ||
Putregaiul alb | 2 l/ha | max. 1 tratament | ||
Par | Boli foliare ale tulpinii sau ale fructelor | Fainarea parului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | max. 3 tratamente | |
Rapan | 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga). | ||
Praz | Alternarioza Rugini |
1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului. |
Radacinoase (morcov, pastarnac, ridichi, sfecla rosie, telina, patrunjel de radacina, etc.) | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha | |||
Putregaiul alb al florii-soarelui, Putregaiul (alb) al radacinilor si coletului | 2 l/ha | max. 1 tratamente | ||
Salata (in sere si solarii) | Putregaiul alb Rizoctonioza |
1.2 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime. |
Tomate | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha | |||
Patarea cafenie a frunzelor | 1 l/ha | |||
Varza | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Varza de Bruxelles | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Vinete | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha |
Timp de pauza:
Pomi fructiferi (mar si par) |
35 zile |
Tomate | 3 zile |
Cucurbitacee | 3 zile |
Mazare | 7 zile |
Morcovi | 7 zile |
Patrunjel de radacina | 7 zile |
Radacinoase si tuberifere | 7 zile |
Salata | 14 zile |
Praz | 14 zile |
Ceapa de primavara | 14 zile |
Broccoli, conopida | 14 zile |
Varza | 14 zile |
Varza de Bruxelles | 14 zile |
Capsun | 1 zi |
Vinete | 3 zile |
Ardei | 3 zile |
Proprietati fizico-chimice:
Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.
CARACTERISTICI:
- Producator: Basf
- Cultura: Telina, Pepene galben, Mazare, Mar, Castraveti, Capsun, Tomate, Sfecla Rosie, Morcov, Pepeni Verzi, Dovlecei, Vinete, Par, Ceapa, Praz, Salata, Arbusti fructiferi, Sfecla de zahar, Varza, Dovleac, Ceapa Verde, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida
- Spectru de combatere: Rapan, Fainare, Alternarioza, Putregaiul alb, Rizoctonioza
Dragonis 1litru
Dragonis 1litru
DESCRIERE DAGONIS
Dagonis este un fungicid polivalent, usor de folosit si care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomo fructiferi (mar, par) si legume (tomate, pepene, castraveti, mazare, morcov, salata, praz, ceapa, broccoli, conopida varza, capsun, vinete, ardei, patrunjel de radacina, sfecla rosie, etc.)
Mod de actiune
Produsul Dagonis combina proprietatile a doua substante active: fluxapiroxad si difenoconazol
Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.
Recomadnari
Combinatia celor doua substante active cu activitate de contact si sistemica face ca produsul Dagonis sa fie o unealta utila pentru managementul rezistentei.
Cu toate ca modul de actiune al produsului Dagonis permite si utilizarea curativa, pentru a evita infestarii ireversibile a culturii, recomandam aplicarea preventiva a produsului.
Avantajele insecticidului Dagonis
- Omologat pentru o gama larga de culturi (mar, par, legume)
- Eficacitate extraordinara impotriva unor agenti patogeni importanti
- Protectie indelungata
- Timp de pauza favorabil pana la recoltate
- Integrare excelenta in programele de gestionare a reziduurilor
- Unealta pentru managementul rezistentei datorita sinergiei celor doua substante active.
Dagonis contine: 50 g/l difenoconzol + 75 g/l fluxapiroxad
Spectrul de activitate si mod de folosire:
Dagonis se utilizeaza la culturile si in dozele conforme tabelului de mai jos:
Cultura | Daunatori | Doza omologata | Numar de aplicari | Perioada de aplicare |
Ardei | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii. |
Fainare sau mucegai prafos | 0.6 l/ha | |||
Broccoli | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Capsuni | Fainarea | 0.6 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 60-89, de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. Aplicare in camp, sere si solarii. |
Ceapa | Alternarioza Rugini |
1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului. |
Conopida | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Curcubitacee (castravete, pepene, dovleac) | Fainare sau mucegai prafos Patarea frunzelor |
0.6 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. |
Mazare | Complex boli foliare Putregaiul alb Rugini |
2 l/ha | max. 1 tratamente | BBCH 15-89, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capata culoarea caracteristica soiului). |
Mar | Fainarea marului | 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | max. 3 tratamente | BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga). |
Rapanul marului | 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | |||
Morcov | Alternarioza | 1 l/ha | alternarioza frunzelor / radacinilor – max. 2 tratamente |
BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii. |
Fainarea morcovului si pastarnacului | 0.6 l/ha | max. 2 tratamente | ||
Putregaiul alb | 2 l/ha | max. 1 tratament | ||
Par | Boli foliare ale tulpinii sau ale fructelor | Fainarea parului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | max. 3 tratamente | |
Rapan | 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA – suprafata peretelui foliar) | BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga). | ||
Praz | Alternarioza Rugini |
1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului. |
Radacinoase (morcov, pastarnac, ridichi, sfecla rosie, telina, patrunjel de radacina, etc.) | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha | |||
Putregaiul alb al florii-soarelui, Putregaiul (alb) al radacinilor si coletului | 2 l/ha | max. 1 tratamente | ||
Salata (in sere si solarii) | Putregaiul alb Rizoctonioza |
1.2 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime. |
Tomate | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha | |||
Patarea cafenie a frunzelor | 1 l/ha | |||
Varza | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Varza de Bruxelles | Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha | max. 3 tratamente | BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii. |
Vinete | Alternarioza | 1 l/ha | max. 2 tratamente | BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii. |
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) | 0.6 l/ha |
Timp de pauza:
Pomi fructiferi (mar si par) |
35 zile |
Tomate | 3 zile |
Cucurbitacee | 3 zile |
Mazare | 7 zile |
Morcovi | 7 zile |
Patrunjel de radacina | 7 zile |
Radacinoase si tuberifere | 7 zile |
Salata | 14 zile |
Praz | 14 zile |
Ceapa de primavara | 14 zile |
Broccoli, conopida | 14 zile |
Varza | 14 zile |
Varza de Bruxelles | 14 zile |
Capsun | 1 zi |
Vinete | 3 zile |
Ardei | 3 zile |
Proprietati fizico-chimice:
Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.
CARACTERISTICI:
- Producator: Basf
- Cultura: Telina, Pepene galben, Mazare, Mar, Castraveti, Capsun, Tomate, Sfecla Rosie, Morcov, Pepeni Verzi, Dovlecei, Vinete, Par, Ceapa, Praz, Salata, Arbusti fructiferi, Sfecla de zahar, Varza, Dovleac, Ceapa Verde, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida
- Spectru de combatere: Rapan, Fainare, Alternarioza, Putregaiul alb, Rizoctonioza




Din aceeași gamă
Makeup for special events: shine uniquely!
A special day requires a special look, and bright makeup will be its highlight. Regardless of whether it is a wedding, a corporate event, or a romantic dinner, the right makeup will help you feel confident and unforgettable. An effective skincare routine starts with an effective cleansing routine. Far from being the overly aggressive detergents of yesteryear, today’s cleansers often have gentle, mild formulas that work well with the specific needs of different skin types, removing impurities and make-up residue without stripping the skin of its natural oils.
Make-up should harmonize with your outfit, hairstyle and accessories.
If you’ve been following Care to Beauty for a while, you that our specialty is French pharmacy skincare. These were the first brands we worked with and we continue to identify with their ethos–for us, there’s nothing better than gentle skincare products that focus on resolving skin concerns without disrupting the skin barrier.
If you’re looking to replenish your skincare stash with French pharmacy products at discounted prices, we have offers of up to 50%–time to stock up on iconic moisturizers like Avenge Tolerance Control Soothing Skin Recovery Cream, or rich lip balms like NUKE Rave de Miel Honey Lip Balm Ultra Nourishing and Repairing.
Here at Care to Beauty, we’re sunscreen evangelists: if you use nothing else in your daily skincare routine, use sunscreen. Sunscreen has multiple benefits, ranging from the cosmetic (it helps prevent photoaging and some forms of dark spots and hyperpigmentation) to the health-related (it’s our first line of defense against skin cancer). Between mineral and chemical sunscreens, tinted or untinted, in milky or creamy textures, or even gel-like consistencies, there’s a world of sunscreen options out there, so we know there’s one for you.