Fungicid Orius 25 EW 5 litri

Out of Stock

798,00 lei

Fungicid Orius 25 EW 5 litri

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Fungicid Orius 25 EW 5 litri

Fungicid Orius 25 EW 5 litri

Descriere produs

Informatii despre fungicid Orius 25 EW:
Mod de prezentare 5 litri
Compozitie/Substanta activa Tebuconazol
Concentratie substanta activa 250 gr/litru
Producator Makhteshim Agan Industries
Combate activitatea Boli foliare, Fainare, Rapan, Monilioza, Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul uscat, Putregaiul cenusiu, Phoma lingam
Plante tratate Castraveti, grau, orz, rapita, tomate, vita de vie
Formulare EW – emulsie in apa
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:

ORIUS 25 EW este un fungicid sistemic ce are ca si substanta activa tebuconazol 250 gr/ litru, substanta activa ce face parte din grupa chimica a triazolilor. Tebuconazol actioneaza prin inhibarea pe doua cai a biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai organismelor tinta,odata absorbit in tesuturi , fungicidul se transloca acropetal si are o remanenta de circa 3 – 4 saptamani de la aplicarea tratamentului. Fungicidul Orius 25EW are actiune preventiva ,curativa dar si eradicanta. Pentru a preveni aparitia rezistentei agentilor patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu ORIUS 25 EW la aceeasi cultura intr-un sezon.

Aplicare:

Cereale paioase – Momentul optim pentru aplicarea tratamentului cu fungicid Orius este primavara. dupa infratirea cerealelor si pe parcursul impaierii, cand sunt conditii optime de infectie. Legume – aplicarea fungicidului Orius se face la aparitia primelor simptome de infectie incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si umiditatea aerului ridicata. Plantatii pomicole din specii samburoase – Orius se aplica in fenofazele sensibile (inflorit, maturarea fructelor) preventiv sau la aparitia primelor semne de infectie pe flori, lastari sau fructe. Cantitatea de solutie aplicata depinde de inaltimea si densitatea coronamentului pomilor, doza fiind de 0,075-0,1%, in functie de momentul tratamentului (preventiv sau curativ) si presiunea de infectie.

Plantatiile de mar – tratamentele cu fungicid Orius 25 EW se recomanda a fi aplicate in stadiul de buton roz ,inainte de inflorirea deplina si pana la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele in care marul este cel mai sensibil la instalarea infectiilor primare. Se pot face tratamente cu fungicid Orius 25 EW chiar si in timpul infloritului fara a afecta polenizarea si calitatea fructelor, doar in cazuri extreme. In toate aceste cazuri, fungicidul se va combina cu un fungicid de contact contra rapanului, cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistentei. Se pot face tratamente cu fungicid si in cursul verii in special contra infectiilor secundare de fainare, dar numai daca anterior nu s-a facut tratament cu ORIUS 25 EW contra rapanului si in alternanta cu produse antioidice de contact (sulf), astfel incat sa se previna instalarea rezistentei asupra agentilor patogeni.

Vita de vie – tratamentele cu fungicid Orius se fac in preajma infloritului si pana la compactarea ciorchinilor, cu o cantitate de solutie recomandata de 0,4 l/ha (de regula in 1000 litri de solutie).

Rapita de toamna – la cultura de rapita se fac tratamente preventive cu Orius in primavara ,mai ales in culturile mai dese, bine iesite din iarna, sau curative la aparitia primelor simptome de boala.

Recomandare:

Se recomanda aplicarea unui tratament cu fungicid Orius in toamna in faza de rozeta a rapitei . In acesta caz ORIUS 25 EW actioneaza ca un regulator de crestere (provoaca scurtarea tijei si concentrarea sucului celular, pregatind mai bine plantele pentru iernare), cantitatea de solutie fiind de 0,5 l/ha.

Plante tratate: grau, orz, tomate, castraveti, specii samburoase, mar, vita de vie, rapita Boli combatute: Boli foliare, Fainare, Rapan, Monilioza, Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul uscat, Putregaiul cenusiu, Phoma lingam

Cultura Agentul patogen Doza
Grau, Orz Complex de boli foliare 0.5 l/ha
Mar Fainare (Podosphaera leucotricha), Rapan (Venturia inaequalis) 0.05%
Samburoase Monilioza (Monilia spp) 0.075-0.1%
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0.4 l/ha
Tomate Alternarioza (Alternaria solani) 0.05%
Castraveti Fainare (Sphaerotheca fuliginea) 0.05%
Rapita de toamna Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria brassicae), Putregaiul uscat (Phoma lingam), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Fainare (Erysiphe communis) 1 l/ha
Rapita Tratament aplicat toamna pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si combaterea patogenului Phoma lingam 0.5 l/ha

Specificatii tehnice

Producator

ADAMA

Tipuri de aplicare

Pulverizare

Formulare stare

Lichid, EW – emulsie in apa

Utilizatori

Amatori, Profesionisti

Cultura

Grau, Mar, Rapita, Cires, Orz, Vita de vie, Castraveti, Tomate, Visin, Cais, Piersic

Mod de actiune

Sistemic

Pentru combaterea

Moniliozei, Putregai cenusiu, Alternariozei, Putregaiului, Fainarii

Substanta activa fungicide

Tebuconazol

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Orius 25 EW 5 litri

Fungicid Orius 25 EW 5 litri

Adaugă în coș