Fungicid Mikal Flash 12 KG

1.750,00 lei

Fungicid Mikal Flash 12 KG

Categorie:

Descriere

Fungicid Mikal Flash 12 KG

Fungicid Mikal Flash 12 KG

Mikal Flash

Mikal Flash este un fungicid cu actiune sistemica si de contact pentru combaterea manei la vita de vie.
Mikal Flash se remarca prin actiunea preventiva excelenta asupra ciupercilor patogene, impiedicând germinarea sporilor si cresterea miceliului.
Mod de actiune: 

  • Fosetil de aluminiu este una dintre putinele substante active destinate combaterii manei care poseda sistemie completa ascendenta si descendenta, translocându-se în cresterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui in stadiu erbaceu. Prin modul de actiune multisite si de stimulare a sistemului de autoaparare al plantei, fosetil-Al face imposibila dezvoltarea fenomenului de rezistenta.
  • Folpet, substanta cu actiune de contact, asigura o protectie imediata fata de toate rasele fiziologice cunoscute, inainte ca activitatea sistemica a fosetilului de aluminiu sa se produca.

Prin acest mecanism complex de actiune, Mikal Flash asigura protectia fata de mana in momentele de sensibilitate maxima ale vitei de vie.
Mikal Flash se utilizeaza pentru combaterea manei vitei de vie (Plasmopara viticola) in doza de 3 kg/ha.

  • Pentru strugurii de masa se efectueaza maximum 3 tratamente, prefloral si postfloral, la interval de minim 12 zile. Timp de pauza inaintea recoltarii: 70 zile.
  • Pentru strugurii de vin se efectueaza maxim 3 tratamente in intervalul inaintea infloritului pana la compactarea ciorchinelui, la un interval minim de 12 zile intre tratamente. Timp de pauza inaintea recoltarii: 28 zile.

Pentru obtinerea unei protectii sustinute foarte bune, este necesara mentinerea unei concentratii ridicate de fosetil de aluminiu in plante, de aceea se recomanda efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash sau Verita (in bloc de doua tratamente), preventiv, la avertizare, la inceputul infloririi si la scuturarea capisonului floral.

Plante tratate: Vita de vie
Boli si Ciuperci combatute: Mana
Producator: Bayer
Substanta activa: fosetil Al 500 g/kg + folpet 250 g/kg

Cultura Agentul patogen Doza
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola) 3 kg/ha

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Fungicid Mikal Flash 12 KG

Fungicid Mikal Flash 12 KG

Adaugă în coș