Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

2.409,00 lei

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Categorie:

Descriere

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Ambalaj: 12 kg

Fungicid cu actiune sistemica si de contact pentru combaterea bolilor la vita de vie, cartof, tomate, castraveti, ardei

Substanta activa:

– cupru sub forma de oxiclorura de cupru 406 g/kg

– iprovalicarb 84 g/kg

Grupa de toxicitate: 3 – moderat toxice (Xn)

Formulare: WG – granule dispersabile in apa

Mod de actiune: sistemic local si contact

Cum actioneaza fungicidul Melody Compact 49 WG

Melody Compact 49 WG se caracterizeaza prin activitatea local sistemica, dar si de contact, a celor doua substante active asupra ciupercilor patogene. Actiunea asupra ciupercilor patogene este preventiva, curativa si antisporulanta. Prin componenta iprovalicarb, Melody Compact 49 WG actioneaza preventiv impotriva germinarii sporilor, curativ prin stoparea in primele doua zile dupa producerea infectiei a cresterii miceliului intracelular  si antisporulant, daca infectia a avut loc deja, oprind formarea fructificatiilor si sporularea. In acest fel este stopata diseminarea manei. Oxiclorura de cupru este o substanta activa de contact cu actiune preventiva impotriva germinarii sporilor si patrunderii miceliului in planta.

Datorita acestor particularitati, Melody Compact 49 WG are o eficacitate ridicata inclusiv impotriva formelor rezistente la alte produse specifice pentru mana.

Melody Compact 49 WG nu afecteaza procesele de fermentatie si vinificatie.

Cum se foloseste fungicidul Melody Compact 49 WG

Vita de vie

Se utilizeaza la doza de 1,5 kg/ha pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se utilizeaza pentru 1-2 tratamente preventive atat inainte cat si dupa inflorit, din fenofaza de degajare a ciorchinilor pana la fenofaza inainte de parga. Se utilizeaza 600-1000 l solutie/ha in functie de dezvoltarea vegetativa a plantelor. Intervalul intre tratamente este de 8-10 zile. Timpul de pauza este de 20 zile atat la strugurii de masa cat si la strugurii destinati vinificatiei.

Cartof

Se utilizeaza la doza de 2 kg/ha pentru combaterea manei (Phytophtora infestans). Se utilizeaza la avertizare, preventiv, pentru 1-2 tratamente. Primul tratament se va efectua inainte de inchiderea randurilor, iar urmatorul pana la infloritul deplin. Intervalul intre stropiri este de 10-12 zile. Se utilizeaza 300-400 l solutie/ha. Timpul de pauza este de 7 zile.

Tomate

Se utilizeaza la doza de 2 kg/ha (0,2%) pentru 1-2 tratamente efectuate preventiv la avertizare. Volumul de solutie este 600-1000 l/ha.

Castraveti

Se aplica 1-3 tratamente efectuate preventiv la avertizare la doza de 2 kg/ha.

Ardei solar

Se utilizeaza la concentratia de 0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Fungicid Melody Compact 49 wg 12 kg

Adaugă în coș