Erbicid PULSAR PLUS – 10 Litri

2.150,00 lei

Erbicid PULSAR PLUS – 10 Litri

Categorie:

Descriere

Erbicid PULSAR PLUS – 10 Litri

Erbicid PULSAR PLUS – 10 Litri

Pulsar Plus este o formulare specială pentru floarea-soarelui Clearfield Plus, conținând substanţa activă imazamox și numeroşi co-formulanţi care îmbunătăţesc retenţia, absorbţia şi penetrarea substanţei active în plante.

• IMPORTANT: produs ORIGINAL BASF !!!
• Depozitat in conditii optime: depozit controlat termic
• Ambalaj: 10 Litri

Date tehnice Erbicid Pulsar Plus

• Substanță activă: 25 g/l imazamox
• Formulare: Concentrat solubil
• Număr certificat omologare: 282PC/28.02.2017

Avantaje Erbicid Pulsar Plus 

• Control robust și de încredere al buruienilor.
• Toleranță excelentă la erbicid.
• Cei mai buni hibrizi cu producții ridicate.
• Flexibilitate.

Caracteristici și mod de acțiune Erbicid Pulsar Plus

Pulsar® Plus conține substanța activă și numeroși co-formulanți care îmbunătățesc retenția, absorbția și penetrarea substanței active în plantă. Ca rezultat, o cantitate mai mare de substanță activă pătrunde și se translocă mult mai rapid în buruieni comparativ cu formularea standard.

Pulsar® Plus este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanţa activă este preluată de plante în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Datorită activității reziduale la nivelul solului, produsul Pulsar® Plus asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire și a unui nou val de buruieni.

Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. În plantă substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creștere unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creșterea și diviziunea celulară. Produsul Pulsar® Plus aparține grupei de erbicide B (HRAC).

Spectrul de activitate: Pulsar® Plus este un erbicid care combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate, precum și Orobanche spp. în cultura de floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® Plus. Buruieni sensibile: Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Chenopodium hybridum, Cirsium arvense, Convolvulus arvensis, Echinochloa crus-galli, Setaria spp., Xanthium spp., etc.

Mod de folosire Erbicid Pulsar Plus

Floarea-soarelui (Hibrizi de tip Clearfield)
Agentul de dăunare: Buruieni dicotiledonate, monocotiledonate, Orobanche cumana (Lupoaia)
Doza: 1,2 – 2 l/ha postemergent Se aplică de la stadiul 2-8 frunze ale culturii (BBCH 12-18)

Recomandări Erbicid Pulsar Plus

Produsul Pulsar® Plus se aplică postemergent, maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 12-18, respectiv de la stadiul de 2 până la 8 frunze a culturii de floarea-soarelui, iar buruienile la stadiul tânăr de dezvoltare 2-4 frunze. Doza utilizată va fi în funcţie de stadiul, spectrul de buruieni și de nivelul de infestare.

Recomandarea noastră este de a folosi Pulsar® Plus în doză între 1,6 – 2 litri/ha, având în vedere că în câmp găsim buruieni dificil de combătut precum cornuți, ambrozie, spanac sălbatic, mohor, meișor, iar dacă suntem în zonă cu Orobanche, hibridul să aibă o rezistență relevantă la Orobanche (>=OR 7, G).

În cazul de infestări cu buruieni perene precum pălămidă, volbură și/sau buruienile sunt într-o fază mai avansată de dezvoltare, precum și dacă hibridul nu are o rezistență relevantă la Orobanche (>=OR 7, G) recomandăm doza maximă de folosire.

Pregătirea soluţiei

Se umple rezervorul maşinii de erbicidat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor lichide, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat, este în funcţie de echipamentul folosit, încât să se asigure o bună acoperire a buruienilor. Se recomandă utilizarea a 100-400 l/ha soluţie de erbicidat.

Rotația culturii

În urma erbicidării cu Pulsar Plus este posibilă însămânţarea, după mobilizarea solului şi respectarea perioadei de aşteptare, respectiv:
• după 60 de zile: cereale;
• după 60 de zile: porumb;
• după 100 de zile: rapiţă, muștar, varză;
• după 120 de zile: floarea-soarelui convențională.
• după 140 de zile: sfeclă de zahăr.

În cazul întoarcerii culturii erbicidate cu Pulsar Plus se poate semăna soia, lucernă, mazăre, fasole fără nicio lucrare specială a solului şi perioadă de aşteptare.

Compatibilitate

Este recomandat să se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului şi se va face un test pentru a vedea reacţia plantelor după stropire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Curăţarea echipamentului

Utilajele vor fi spălate cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.

Măsuri de igienă şi protecţia muncii

A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. Nu inspirați vaporii/aerosolii. Utilizați îmbrăcăminte de protecție individuală. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru.

Aerisire și ventilare suficientă a locului de muncă și de depozitare. Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul folosirii. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere, seminţe sau ambalajele acestora.

Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul programului de lucru. A nu se lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate, şi în zonele de acces ale animalelor.

Măsuri de protecţia mediului

Toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apă. Nu deversați pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.

SP1 – A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său (a nu se curăța echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafață/a se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din curțile fermelor și drumuri). SPe3 – Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.

Specificatii

Tip produs Erbicide
Producator Basf
Substanta activa Imazamox
Ambalaj 10 L
Perioada de aplicare Postemergent
Cultura Floarea soarelui
Buruieni combatute Monocotiledonate anuale
Dicotiledonate anuale
Lupoaia

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Erbicid PULSAR PLUS - 10 Litri

Erbicid PULSAR PLUS - 10 Litri

Adaugă în coș