Dagonis 15 ml

35,00 lei

Dagonis 15 ml

Categorie:

Descriere

Dagonis 15 ml

Dagonis 15 ml

DESCRIERE PRODUS

Dagonis este un fungicid polivalent, de tip suspensie concentrata, avand capacitate superioara de combatere a agentilor patogeni, pentru numeroase specii de legume (castraveti, tomate, morcov, salata, broccoli, conopida, varza, mazare, praz, ceapa, pepene, vinete, ardei, patrunjel de radacina, capsun, sfecla rosie), pomi fructiferi (mar, par), dar si alte specii.

Substante active: Fluxapiroxad 75 g/l si difenoconazol 50 g/l.

Mod de actiune:
Substanta activa
 fluxapiroxad are proprietati preventive, actionand prin inhibarea tuturor stadiilor principale de dezvoltare si reproducere a ciupercii. Fluxapiroxad are o structura moleculara flexibila si poate lua 2 conformatii (hidrofila si lipofila), ceea ce favorizeaza mobilitatea in planta. Aceasta caracteristica permite trecerea atat  in interiorul peretelui celular si sistemul vascular, cat si prin stratul ceros si membranele celulare.
Substanta activa difenoconazol este un triazol sistemic, cu selectivitate extraordinara fata de speciile de cultura, avand actiune atat preventiva cat si curativa. Asigura combaterea unui spectru larg de boli foliare, dar si boli transmise prin sol la seminte.

Avantaje:

– usor de utilizat;
– actiune preventiva si curativa;
– omologat pentru o varietate de specii de cultura (legume / fructe);
– eficienta pe termen indelungat;
– combate un spectru larg de agenti patogeni importanti;
– timp de pauza favorabil pâana la recoltare;
– previne rezistenta la tratamente, multumita modului de actiune a celor doua substante active.

Cultura Agent patogen Doza de aplicare Perioada optima Numar de aplicari Interval Timp de pauza
Ardei
Fainare 0.6 l/ha de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor max 2 tratamente 7 zile 3 zile
Alternarioza 1 l/ha
Castravete, pepene, dovleac Fainare, mucegai prafos, patarea frunzelor 0.6 l/ha de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor max 3 tratamente 3 zile 3 zile
Capsuni Fainarea (Sphaerotheca) 0.6 l/ha de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. In camp, sere si solarii max 3 tratamente 7 zile 1 zi
Mazare Boli foliare, putregaiul alb, rugini 2 l/ha de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capăta culoarea caracteristica soiului). max 1 tratament 7 zile
Mar, par Fainare 0.72 l/ha de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga) max 3 tratamente 7-10 zile 35 zile
Rapan 1.2 l/ha
Praz, ceapa Alternarioza, rugina 1 l/ha de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului max 2 tratamente 7 zile 14 zile
Morcov, , ridichi, telina, sfecla rosie
patrunjel de radacina, pastarnac, topinabru, radacini de Ginseng, condimente, radacini de Valeriana, salsifi, hrean, cu exceptia sfeclei de zahar
Alternarioza 1 l/ha de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii max 2 tratamante 7 zile 7 zile
Fainare, mucegaiul prafos 0.6 l/ha
Putregaiul alb al florii soarelui, putregaiul alb al radacinilor si coletului 2 l/ha max 1 tratament
Salata Putregai, rizoctonioza, alti agenti patogeni 2 l/ha de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime max 1 tratament 14 zile
Tomate Alternarioza, patarea cafenie a frunzelor 1 l/ha de la 4 frunze pana la coacerea deplina a tomatelor max 2 tratamente 7 zile 3 zile
Fainare, mucegaiul prafos 0.6 l/ha
Varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles Alternarioza 1 l/ha incepand cu formarea capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii max. 3 tratamente 7 zile 14 zile
Patarea alba
Vinete Alternarioza 1 l/ha de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. In sere si solarii max 2 tratamente 7 zile 3 zile
Fainare, mucegai prafos 0.6 l/ha

Plante tratate: legume (castraveti, tomate, morcov, salata, broccoli, conopida, varza, mazare, praz, ceapa, pepene, vinete, ardei, patrunjel de radacina, capsun, sfecla rosie), pomi fructiferi (mar, par), dar si alte specii.

Combinatia celor doua substante active contribuie la combaterea eficienta a unui spectru larg de agenti patogeni ale pomilor si legumelor, precum rapanul la mar si par,  alternarioza, fainarea, antracnoza, rugina, rizoctonioza, patarea alba, patarea cafenie, patarea bruna sau putregaiul alb (Sclerotinia).

INFORMAȚII TEHNICE

Producator Basf
Modalitate de ambalare 15 ml
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare SC suspensie concentrata
Substanta Activa Fungicide Nu
Concentratie Substanta Activa 50 g/l; 75 g/l
Cultura ardei, broccoli, capsun, castraveti, ceapa, conopida, mar, mazare, morcov, par, patrunjel, praz, salata verde, sfecla de zahar, tomate, varza, vinete
Pentru combaterea fainarii, patarilor, putregaiului, rapanului, rizoctoniozei, ruginii
Dozaj 0.6 – 1 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri Aplicare Nu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Dagonis 15 ml fungicid

Dagonis 15 ml

Adaugă în coș